Voor bedrijven.

Ben je op zoek naar (een) op maat gemaakte training of een ontwikkelprogramma die aansluit bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf? Dan ben je bij Leaderise op de juiste plek!

De wereld verandert in hoog tempo en als bedrijf wil je niet alleen succesvol worden, maar vooral ook blijven. Helaas blijkt uit onderzoek dat ongeveer 70% van de veranderingen en projecten binnen bedrijven niet slaagt. Dit komt vaak doordat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan de menselijke kant van veranderingen. Het ontbreekt aan leiderschap en verandermanagement vaardigheden, wat ervoor zorgt dat mensen niet meegaan in de gewenste veranderingen.
Bovendien is het tegenwoordig lastiger dan ooit om mensen aan je bedrijf te binden en te boeien. Daarom is het van groot belang om de mensen binnen je bedrijf te ontwikkelen, zodat zij over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om met plezier mee te groeien met de veranderende koers van jouw bedrijf. Zo kun je samen zorgen voor de gewenste impact.

Een training of ontwikkelprogramma kan de oplossing zijn om in één keer een groep mensen te ontwikkelen met dezelfde kennis en vaardigheden. Samen doorlopen zij een (gedeelte van) een programma, waardoor zij dezelfde taal spreken en gericht zijn op dezelfde aspecten om impact te maken. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van leiderschap, communicatie of persoonlijke ontwikkeling zijn. Zo krijgen medewerkers de kans om zichzelf en hun collega’s beter te leren kennen en kunnen zij hun vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Met een goed ontwikkelprogramma bereik je niet alleen meer betrokken en gemotiveerde mensen, maar ook een hogere mate van succes voor de veranderingen en projecten binnen jouw bedrijf.

Lao Tzu

Ontwikkeling is het pad naar succes.

Mijn werkwijze

Wil je bespreken hoe jouw vraagstuk vertaald kan worden in een training of programma? Plan dan een afspraak in voor een Your call to take the lead. Zo kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Afhankelijk van de vraag en de context kan ik een design maken, trainen, coachen of de combinatie aanbieden. Ik ontwerp, implementeer en faciliteer impactvolle trainingen en ontwikkelprogramma’s die jou en jouw bedrijf laten versnellen. Jouw bedrijfsdoelen zijn het vertrekpunt.

Als designer van een training stel ik samen met jou een uniek succesrecept op, gebaseerd op de behoeften van jouw organisatie en team. Mijn trainingen zijn gericht op de team- en/of bedrijfsdoelen, zodat iedereen weet waar we naartoe werken en hoe de training daarbij helpt.

Als trainer creëer ik een open en veilige setting waarin we samen uitdagingen en urgenties ontdekken op basis van ervaringen, onderbouwd met theorie en/of modellen. Ik geloof niet in het zenden van veel informatie of death by powerpoint, maar wel in leren door te doen.

Voorbeelden van veel gevraagde trainingen

teamontwikkeling

Lees meer

“T.E.A.M: Together Each Achieves More”

Waarom teamontwikkeling?
In deze snel veranderende wereld is het van cruciaal belang dat teams effectief samenwerken om bij te dragen aan het succes van het bedrijf. Maar uitdagingen zoals hoge werkdruk, onduidelijke rollen en doelen en een eilandjescultuur kunnen dit bemoeilijken. Dit kan leiden tot stress en ineffectiviteit.

Als het aankomt op teamwork, zijn respect en vertrouwen belangrijker dan ooit. De verbinding is vaak zoek geraakt door het hybride werken en onder druk is de samenwerking vaak vooral gericht op het behalen van resultaat. Vaak mist het fundament om dit op te bouwen. Ik help teams om opnieuw te verbinden en samen plezier te hebben, zodat zij deze negatieve patronen doorbreken. Door elkaar beter te begrijpen kunnen ze met plezier en werkend vanuit kwaliteiten effectiever gaan samen werken. Zo dragen zij optimaal bij aan de bedrijfsresultaten.

Voor teamontwikkeling werk ik vaak met Insights, wat ik vaak combineer met andere methodieken zoals NLP en de piramide van Patrick Lencioni.

Resultaat
Het exacte resultaat hangt af van de vraag en het doel dat we vooraf samen definiëren. Ter inspiratie deel ik een aantal veel voorkomende resultaten:

 • Voor de deelnemers:
 • Verbetering van individuele vaardigheden en competenties
 • Versterking van persoonlijk leiderschap en zelfvertrouwen
 • Betere communicatievaardigheden en conflictmanagement
 • Meer begrip en respect voor verschillende perspectieven en achtergronden
 • Verhoogde motivatie, betrokkenheid en werkplezier

Voor de organisatie:

 • Hogere productiviteit en efficiëntie van het team
 • Verbeterde kwaliteit van producten of diensten
 • Betere klanttevredenheid en klantbehoud
 • Hogere medewerkerstevredenheid en lager ziekteverzuim
 • Betere innovatie en aanpassingsvermogen aan veranderingen in de markt of omgeving

leiderschapsontwikkeling

Lees meer

Waarom leiderschapsontwikkeling?
In een dynamische markt is leiderschap van cruciaal belang voor het behalen van succes als bedrijf. Of het nu gaat om het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap of het versterken van leidinggevende vaardigheden, het opbouwen van sterke en samenwerkende teams is essentieel. Daarom bied ik op maat gemaakte leiderschapsontwikkeling aan die aansluit bij de unieke behoeften van jouw bedrijf.
In een snel veranderende markt is het van vitaal belang dat leiders effectief bijdragen aan het succes van de organisatie. Echter, uitdagingen zoals een hoge werkdruk, onduidelijke rollen en doelen, en een gebrek aan samenhang kunnen dit bemoeilijken. Deze obstakels kunnen leiden tot stress en ineffectiviteit.

Methodieken die werken
Voor leiderschapsontwikkeling maak ik gebruik van bewezen methodieken uit de markt en jouw bedrijf. Deze combinatie stelt mij in staat om maatwerk te bieden en de aanpak af te stemmen op de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Resultaten die het verschil maken
Het exacte resultaat hangt af van de vraag en het doel dat we vooraf samen definiëren. Ter inspiratie deel ik een aantal veel voorkomende resultaten:

Voor deelnemers:

 • Verbetering van leiderschapsvaardigheden en effectief besluitvormingsvermogen
 • Ontwikkeling van strategisch denken en probleemoplossend vermogen
 • Versterking van communicatie- en onderhandelingsvaardigheden
 • Groei in emotionele intelligentie en empathie
 • Toename van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen
 • Effectieve teambuilding en samenwerkingsvaardigheden

Voor bedrijven:

 • Hogere productiviteit en efficiëntie door effectief leiderschap
 • Verbeterde interne communicatie en samenwerking binnen teams
 • Betere talentontwikkeling en behoud van medewerkers
 • Vermindering van conflicten en verbeterde conflictresolutie
 • Innovatie en creativiteit stimuleren
 • Betere klanttevredenheid en klantbehoud
 • Verhoogde bedrijfsresultaten en winstgevendheid

 

Voorbeelden van programma’s die ik recent (door)ontwikkeld heb

 • Future Leaders Program (Renewi)
 • Grensverleggers (Heineken)
 • High Performing Leadership Program (Pon)
 •  Management Traineeship (Heineken)
 • Leiderschapsdagen (Essent)

Testimonials

Kirsty Koppenrade

Procurement Manager, Heineken

“I asked her advice on training options for a new to be formed team. With her experience and knowledge of Insights she set up a training session that matched the needs of the team. The session really helped the team to get energized, form bonds, better understand themselves and how to work more effectively together. It was great to work with Tanja, she has the knowledge and enthusiasm to set up and lead training sessions that match a business need. She helped us as team to get off to a great start.”

Malou Lancee

Eigenaresse, Ladela Wonen

Ik heb Tanja leren kennen als iemand die weet te verbinden, mensen uitdaagt om te ontwikkelen en altijd het beste uit zichzelf en andere probeert te halen. Niet alleen ontwikkeling van trainees maar ook de ‘Leadership trainingen’ waren een onderdeel van Tanja haar werk. Een vernieuwend programma met een mix tussen ‘leadership capability development’ van nieuwe leidinggevende en guidelines binnen het bedrijf waren een schot in de roos. Binnen de kortste keren had je als nieuwe leidinggevende alle handvatten die nodig waren om te excelleren. Tanja, een echte verbinder op alle fronten!

Aldert Schipper

National Accountmanager, Vrumona

“Tanja has designed an NLP training of one day for our Sales team in addition to her Talent & Leadership development activities within Heineken. The NLP training that Tanja facilitated gave me and my team insights on both impact and effectiveness in a sales conversation/ pitch. Because it was a non-conventional training that Tanja designed and so the concept completely new for us, my team was very engaged during the training. And of course was this enhanced by Tanja’s skills and enthusiasm!”