RISE Traject

Van inzicht naar impact

Je bent geneigd om harder te werken om toch die impact te maken. Dat kost je enorm veel energie. Zelfs wanneer je jouw laptop dicht doet, blijf je malen over hoe het de volgende keer wel lukt. Hierdoor kun je zelden volledig ontspannen en krijgen je gezin en vrienden niet de aandacht die ze verdienen. Dat wil je veranderen! Jij weet wat, ik weet hoe.

Wil je juist snel schaken en vanuit een Insights Discovery profiel een kleurrijk overzicht in jouw kwaliteiten, voorkeuren en tips voor effectieve afstemming met anderen? Kijk dan bij Master your Insights.

Leiderschap – zowel in het bedrijfsleven als ondernemerschap – is topsport. Dat Max Verstappen steeds weer de lead neemt is geen toeval. Om keer op keer succes te bereiken heb je een persoonlijke strategie nodig die jou op een duurzame manier naar het gewenste succes leidt. Ik geloof dat lef, leiderschap en levenslust de 3 succesingrediënten zijn die leiden tot betekenisvolle impact.

Werkwijze

In het RISE-traject gaan we van inzicht naar impact. We doen dit op een praktische, positieve en zelfbewuste manier, door jouw krachten en valkuilen optimaal in te zetten vanuit jouw koers. Want transformatie vraagt om meer dan alleen ander gedrag inzetten. Vaak weet je wel wat je moet doen, maar toch doe je het niet. Angst dat je niet zult slagen, (negatieve) vergelijking met anderen om je heen, een omgeving die de verandering niet meteen omarmt en weerstand biedt. Het zijn slechts enkele voorbeelden van gedachten, gevoelens, (belemmerende) overtuigingen, patronen en systemen die je in de weg kunnen zitten.

Resultaat

Bij een coachingstraject staat jouw ontwikkelvraag centraal. Samen werken we aan een scherpere focus op jouw doelen, van droom naar missie en een concreet actieplan met haalbare stappen. We hanteren een actiegerichte strategie. Ik begeleid je bij het vergroten van zelfinzicht, zodat je effectiever wordt door jouw kwaliteiten te benutten en rekening te houden met valkuilen. Ook help ik je om emotionele intelligentie te verbeteren, waardoor je gedrag beter aansluit bij de persoon en situatie en je meer impact hebt op je omgeving.
Tijdens het traject krijg je inzicht in jouw innerlijk kompas. Je leert jouw waarden en drijfveren te gebruiken bij het maken van keuzes en acties. Daarnaast ontwikkel je lef en zelfvertrouwen, waardoor je vaker moedige keuzes durft te maken. We werken aan het doorbreken van hardnekkige patronen en het veranderen van beperkende overtuigingen. En niet te vergeten: we zorgen voor meer levenslust door plezier in het proces, het vieren van successen en trots zijn op jouw prestaties. Dit alles draagt bij aan een betere werk-privébalans.

Wat mag je verwachten na

het RISE traject?

  1. Een scherpere focus op jouw doelen: we brengen je van droom naar missie en uiteindelijk naar een concreet actieplan met haalbare stappen.
  2. Een actiegerichte strategie: je behaalt jouw doelen op basis van een persoonlijke strategie die voor jou werkt.
  3. Meer effectiviteit door zelfinzicht: we zetten jouw kwaliteiten in en houden rekening met valkuilen.
  4. Verbeterde emotionele intelligentie: door gedrag aan te passen aan de persoon en situatie vergroot je jouw impact op de omgeving.
  5. Inzicht in jouw innerlijk kompas: je gebruikt jouw waarden en drijfveren bij het maken van keuzes en acties.

6. Meer zelfvertrouwen, wat jou in staat stelt om vaker moedige keuzes te maken.
7. Het doorbreken van hardnekkige patronen en omkeren van beperkende overtuigingen.
8. Een nieuwe mindset: experimenteel leren en groeien als integraal onderdeel van het proces.
9. Meer levenslust door plezier in het proces, het vieren van successen en het trots zijn op jouw prestaties.
10. Een betere werk-privébalans.

De opbouw

01

insights
opdoen

Het RISE-traject begint met een persoonlijk Insights profiel, dat snel inzicht geeft en het startpunt is van jouw persoonlijke ontwikkelingsreis.

02

Bewandel jouw pad naar succesvol leiderschap

Coachingsgesprekken met focus op jouw einddoel. Door een maatwerk combinatie van methodieken die optimaal aansluiten bij jou en jouw vraag, kom je in beweging en neem je actie.

03

ontwikkel
leiderschapskills

Leer hoe je zelf leiderschap kunt nemen en optimaal jouw omgeving kunt beïnvloeden voor meer impact in jouw bedrijf. Geniet van de reis en groei stap voor stap naar jouw einddoel.

FAQ

Hoe Lang duurt het traject?

Je kunt kiezen voor een traject van 3 of 6 maanden. 

Wanneer kies ik wandelcoaching en wanneer virtueel?
Voor het Insights terugkoppelgesprek raad ik virtuele coaching aan, omdat je het profiel digitaal tijdens het gesprek ontvangt en het lopen tijdens het bespreken van dit document niet praktisch is. Voor de andere gesprekken kijk ik naar jouw voorkeur.
Ik geloof erin dat fysiek in beweging komen, kan helpen om mentaal in beweging te komen. Dus twijfel je, dan zou ik je wandelcoaching aanraden.
Wat beter werkt heeft te maken met jouw persoonlijke voorkeur en locatie. Je kunt kiezen voor wandelcoaching in Utrecht, voor virtuele gesprekken of voor de combinatie.
waar vindt de wandelcoaching plaats?
Start- en eindepunt voor de wandelcoaching is Ledig Erf in Utrecht.
welke theorieën en methodes gebruik je?
Ik neem je mee in de wereld van leiderschap, NLP en (neuro) psychologie. Daarnaast stimuleer je om daar binnen jouw succesrecept te ontdekken.
voor wie is het?
Ik geloof erin dat in ieder van ons een leider schuilt. Het traject is geschikt voor mensen met een missie; leiders, ondernemers en anderen op het snijvlak van mens en bedrijf. Mensen die de ambitie hebben om een positieve bijdrage aan de wereld te leveren en impact en zingeving willen combineren. Er wordt van je verwacht dat je kunt reflecteren, ambitieus bent en dat je vragen durft te stellen.
ik ben geen manager, is dit wel voor mij?
In het RISE traject ga je aan de slag met persoonlijk leiderschap. De tools en technieken kun je toepassen in alle functies en branches. Indien gewenst kan ik hier specifieke tools aan toevoegen voor leidinggevenden, maar dit is geen vast onderdeel van het traject.
wat is jouw aanpak als coach?

Ik geloof dat serieus zijn op de inhoud en plezier in het proces een gouden combinatie is. Als coach ben ik eerlijk, transparant en positief kritisch. Ik vraag écht door en laat je niet “ontsnappen”.
Vervolgens geef ik eerlijke feedback met een positieve focus, zodat je niet alleen snel tot de kern komt van je uitdaging maar ook snapt wat jij daarin te doen hebt. Tussen de sessies geef ik vaak huiswerk, zodat je praktisch aan de slag kunt met de opgedane inzichten.
Tussendoor mag er best gelachen worden. Na dit traject loop je niet weg met een vaag idee of wollig concept weg, maar weet je waar je voor staat en neem je actie.

Wat is mijn rol in het succes van dit traject?
Het RISE traject geeft je een boost aan inzicht, inspiratie en motivatie waardoor jij alle tools hebt om jouw inzichten om te zetten tot actie. Ook na afloopt hiervan.
Uiteindelijk ben jij in the lead van jouw ontwikkeling en bepaal jij wat jij gaat doen om die RISE ook na de coaching voor te zetten.
Hoe verder na het rise traject?
Uiteindelijk ben jij in the lead van jouw ontwikkeling en bepaal jij wat jij gaat doen om jouw RISE ook na het traject voort te zetten.
Het RISE traject geeft je een boost aan inzicht, inspiratie en motivatie waardoor jij alle tools hebt om jouw inzichten om te zetten tot actie. Ook na afloopt hiervan.
Mocht je na het RISE traject wens hebben om te verlengen of te kijken naar andere opties, dan bespreek ik graag de mogelijkheden met je.