Master your insights

Van profiel naar praktijk

Wil jij snel en gedetailleerd inzicht krijgen in jouw kwaliteiten en valkuilen? En zoek je praktische tips om dit direct toe te passen om meer impact te maken? Dan is Master Your Insights iets voor jou!

Wil je juist de diepte in, patronen doorbreken en duurzame gedragsverandering inzetten? Kijk dan bij het RISE traject.

Met het Insights-profiel krijg je waardevolle inzichten in jouw persoonlijkheid, communicatiestijl, sterke punten en ontwikkelingsmogelijkheden. De kleurentaal, gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung, geeft op een aansprekende manier inzicht in jouw eigen reacties en gedrag, en helpt je begrijpen waarom anderen heel anders kunnen reageren.

De opbouw

01

insights opdoen

Startpunt is jouw persoonlijke Insights profiel. Vul de vragenlijst online in een taal naar keuze. Kies hierbij voor het basisprofiel of het Transformational Leadership Profile om een dieper inzicht in jezelf te krijgen.

02

master je profiel

Tijdens een virtueel of live coachingsgesprek van 90 minuten in Utrecht ontvang je terugkoppeling op jouw profiel en is er ruimte voor jouw vragen.

03

fast forward

Ter opvolging van het terugkoppelgesprek volgt er een online Fast Forward gesprek van 30 minuten. Dit voorkomt dat je profiel na het lezen in een la verdwijnt en zorgt ervoor dat je de inzichten daadwerkelijk toepast in de praktijk.

De resultaten.

  • Een beter begrip van jouw persoonlijkheid, communicatiestijl en gedrag.
  • Verbetering van jouw communicatie- en samenwerkingsvaardigheden.
  • Verhoogd zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.
  • Een begin met het ontwikkelen van een actieplan om jouw sterke punten te benutten en jouw ontwikkelingsmogelijkheden aan te pakken.

Mijn focus ligt op impact. Daarom bied ik geen losse terugkoppeling, maar heb ik bewust gekozen voor een mini-traject inclusief follow-up gesprek. Zo ben je beter in staat om jouw sterke punten te benutten en jouw ontwikkelpunten aan te pakken, om zo te groeien en jouw volledige potentieel te bereiken.

FAQ

wat houdt de insights methodiek in?
De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Insights koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Deze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.
welk insights profiel kies ik?

Ik bied het Insights Basisprofiel en het Insights Transformational Leadership Profile aan. De keuze ligt bij jou. Als stelregel zou ik onderstaande punten aanhouden. Je kunt van beide opties een voorbeeldprofiel ontvangen bij het maken van je keuze.

Heb je nog nooit een Insights Discovery profiel ontvangen? Dan raad ik aan dit profiel te kiezen, omdat dit een heldere en herkenbare structuur heeft die direct toepasbaar is. Het rapport bevat kleurentaal die veel gebruikt wordt binnen bedrijven.

Heb je recent grote veranderingen doorgemaakt?
Ben je gestart in een nieuw bedrijf, een nieuw team, of nieuwe rol? Dan raad ik je aan het Insights basisprofiel te kiezen, want dan zijn er mogelijk veranderingen geweest in je situatie.

Heb je langer dan 2/3 jaar geleden een Insights Discovery profiel ontvangen?
Dan raad ik je aan het Insights basisprofiel te kiezen, want dan zijn er mogelijk veranderingen geweest in je situatie. Een Transformational Leadershio Profile is wel bespreekbaar als er geen grote veranderingen hebben plaatsgevonden.

Ben je vooral geinteresseerd in je voorkeuren rondom leiderschap?
Dan raad ik je aan het Transformational Leadership Profiel te kiezen. Dit is een exclusiever profiel en geeft andere/aanvullende inzichten bovenop het Insights Discovery basisprofiel.

 

voor wie is het?
Dit traject is geschikt voor iedereen – binnen een zakelijke omgeving – die meer zelfinzicht, begrip voor andere(n) stijlen wil opdoen en handvatten zoekt voor betere communicatie met impact.
wat is jouw aanpak als coach?
Ik geloof dat serieus zijn op de inhoud en plezier in het proces een gouden combinatie is. Als coach ben ik eerlijk, transparant en positief kritisch. Ik vraag écht door en laat je niet “ontsnappen”.
Vervolgens geef ik eerlijke feedback met een positieve focus, zodat je niet alleen snel tot de kern komt van je uitdaging maar ook snapt wat jij daarin te doen hebt. Tussen de sessies geef ik vaak huiswerk, zodat je praktisch aan de slag kunt met de opgedane inzichten.
Wat is mijn rol in het succes van dit traject?

Master Your Insights geeft je een boost aan inzicht, inspiratie en motivatie waardoor jij alle tools hebt om jouw inzichten om te zetten tot actie. Ook na afloop hiervan. Het profiel dient als naslagwerk.
Uiteindelijk ben jij in the lead van jouw ontwikkeling en bepaal jij wat jij gaat doen om jouw ontwikkeling ook na het traject voort te zetten.

Hoe verder na master your insights?
Uiteindelijk ben jij in the lead van jouw ontwikkeling en bepaal jij wat jij gaat doen om jouw RISE ook na het traject voort te zetten.
Master Your Insights geeft je een boost aan inzicht, inspiratie en motivatie waardoor jij alle tools hebt om jouw inzichten om te zetten tot actie. Ook na afloopt hiervan.
Mocht je na dit mini traject wens hebben om te verlengen of te kijken naar andere opties, dan bespreek ik graag de mogelijkheden met je.